- 2 lžíce rostlinného oleje
- čerstvá nebo sušená chilli paprička
- 2 cibule
- 600 g předního hovězího masa (můžete přidat i kosti, vývar bude silnější)
- 6 stroužků česneku
- 6 plátků čerstvého zázvoru
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 skořice celá
- 1 velké rajče
- 2 bobkové listy
- 1.5 lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- 2 lžíce sójové omáčky
Nahrubo pokrájenou cibuli a nasekanou chilli papričku nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte kostky masa a ze všech stran ho opečte. Zasypejte plátky česneku a zázvoru, přidejte badyán, skořici, nasekané rajčete, bobkové listy, sladkou papriku (pokud máte rádi více pikantní, nahraďte půlku pálivou), vrchovatou lžičku soli, sójovou omáčku a 1 a 1/2 litru vody.
Vařte asi 2 hodiny, až je maso perfektně měkké (v tlakovém hrnci stačí přibližně polovina času). Vyndejte koření a případně dochuťte.
Podávejte s asijskými nudlemi a nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.
TIP: Polévku připravujte nejlépe den předem, aby se pěkně propojily chutě a také jste z povrchu mohli po vychladnutí sundat přebytečný tuk.